Hrvatskom društvu Srbi su idealan neprijatelj

Pratite nas
Srbi su hrvatskom društvu idealan neprijatelj — malo ih je, slabi su, i uvek su prisutni, saglasili su se učesnici tribine „Pupovcu ne pakovati“.

Na tribini održanoj u SPD „Privrednik“ u Zagrebu, posvećenoj hajci na predsednika SDSS Milorada Pupovca, učestvovali su poslanik te stranke Boris Milošević i novinari Vojislav Mažoco, sa portala „Indeks“, i Vlado Vurušić, iz Jutarnjeg lista.

Oni su govorili o posledicama izjave Milorada Pupovca, nakon koje su na njega hajku organizovali desnica iz reda HDZ i opozicije, predsednički kandidati, i više medija, uz zahteve da se izvini, ali i da bude krivično procesuiran.

„Ovo leto je prošlo u lovu na veštice, odnosno na Milorada Pupovca, preko kojeg se izražavaju sve frustracije ove zemlje, od socijalnih i političkih, do etničkih i etičkih“, rekao je Vurušić, ističući da je Pupovac kao Srbin pogodan za napade.

Vojislav Mažoco je rekao da desnica smatra da je on na vlasti, a da ne bi trebalo da bude, dok ga sleva napadaju, jer je svojim glasom spasio više vlada HDZ.

„SDSS nije ideološka stranka, nego stranka nacionalne manjine, i ona ne deluje zbog politike, nego da Srbima i drugim stanovnicima mnogih delova Hrvatske reši struju, vodovod, kanalizaciju i druge životne potrebe“, rekao je novinar portala „Indeks“, prenosi Tanjug hrvatske „Novosti“.

Istakao je da nacionalizam u Hrvatskoj tinja od 90-ih, a da ga je bivši predsednik HDZ Tomislav Karamarko samo „rasvetlio“, kao i da onima koji Pupovca napadaju zbog spominjanja NDH ta tvorevina pomalo smeta, ako ne zbog genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima, onda, bar, zbog Rimskih ugovora i teritorija.

Mnoga se pitanja postavljaju Pupovcu, a ne drugim koalicionim partnerima HDZ, jer ljudi od njega nešto očekuju, a od njih ne. Mnogo je bolje pitanje — zašto je SDSS uz Vladu, jer Plenković nije pomakao HDZ u levo. Apsurdno je, da zbog spomenute izjave, Pupovca napadaju oni koji bi bili sretni da smo u NDH i koji su nesigurni u svoje hrvatstvo, koje se, po njima, svodi na to da nisi Srbin i da mrziš Srbe“, rekao je novinar portala „Indeks“.

Boris Milošević je rekao da će, šta god da Pupovac ili neko od poslanika SDSS kaže ili napravi, Srbi za Hrvatsku biti „petokolonaši i četnici“. Istakao je da hrvatske institucije nisu izgrađene do kraja, kao i da je nakon ulaska zemlje u EU počelo nazadovanje manjinskih prava, preneo je Tanjug.

„Osim toga, Državno tužilaštvo već mesec dana sprovodi istragu o ovoj izjavi, što se nikada ranije nije događalo, a ni jedna od stranaka se nije oglasila povodom postupaka DORH-a“, dodao je Milošević.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala