Gas će poteći „Turskim tokom“ početkom sledeće godine

© Anastasia Solntseva / Turkish StreamZavršetak izgradnje morskog dela gasovoda "Turski tok"
Završetak izgradnje morskog dela gasovoda Turski tok - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar energetike i prirodnih resursa Turske Fatih Donmez izjavio je da će početkom sledeće godine početi isporuke gasa na teritoriju te zemlje gasovodom „Turski tok“.

„Kao što je poznato, prošle godine je, uz učešće dva lidera, održana ceremonija završetka izgradnje morskog dela gasovoda (’Turski tok‘). Tada su predsednici naših država postavili zadatak da do kraja 2019. godine završe izgradnju kopnenog dela gasovoda. ’Gasprom‘ i ’Botaš‘ (turska kompanija za naftu i gas) pripremili su detaljan plan rada i pristupili su njegovoj realizaciji“, istakao je ministar u okviru „Ruske energetske nedelje“.

„Prema procenama ministra energetike Rusije Aleksandra Novaka, kao i predstavnika ’Gasproma‘ i ’Botaša‘, radovi se izvode u skladu sa planovima, i biće završeni do kraja godine“, dodao je Donmez.

„Početkom sledeće godine gas će se isporučivati u Tursku krakom koji prolazi preko turske teritorije, dok će drugi krak snabdevati Evropu. Tako ćemo do kraja godine obezbediti isporuku gasa na tursku teritoriju. Nakon toga će ’Gasprom‘ nastaviti posao — pregovaraće sa zainteresovanim organima u Bugarskoj i drugim zemljama, gde će isporučivati gas“, objasnio je ministar.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala