Ekskluzivan snimak: Priprema američkog pilota za lansiranje nuklearnog oružja (video)

© Foto : Jutjub/ JEFF BOLTONPilot se sprema za nuklearni napad
Pilot se sprema za nuklearni napad - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tokom simulacije nuklearnog napada snimljena je unutrašnjost bombardera  B-52. Zahvaljujući snimku „isplivali“ su neki detalji koji do sada nikada nisu viđeni.

Video prikazuje pripreme za strateški uzlet bombardera, uključujući i pokretanje motora. Prvi detalj, koji nikada ranije nije otkriven, jeste kontrolna tabla za nuklearno oružje.

Tako na 27. sekundi snimka možete videti prekidače za aktiviranje nuklearnog oružja, otključavanje oružja (sa leve strane) i dugme za aktivaciju.

Zatim se na 35. sekundi snimka primećuju dva dugmeta. Gornji je prekidač za automatsko ili ručno pokretanje. Pošto je odabran ručni režim, pilot mora da pritisne dugme kako bi izvršio nuklearni napad.

Na kraju snimka možete videti da pilot nosi takozvanu PLZT kacigu. Svrha te kacige je da zaštiti oči pilota od bljeska nuklearne eksplozije, jer ih ona može oslepeti i do 10 minuta.

Ta kaciga ima providne kristale koji se automatski boje kada detektuju intenzivan sjaj. One su obično hermetičke upakovane, objašnjeno je na portalu „Evijejšonist“.

Ove slike je napravio Džef Bolton. On je prvi čovek koji je objavio video-snimak iz kabine bombardera B-2 tokom leta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala