Đukanović u Skoplju: Sjeverna Makedonija je obezbijedila mjesto u NATO-u (video)

© AP Photo / Risto BozovicMilo Đukanović
Milo Đukanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsjednici Crne Gore i Sjeverne Makednije Milo Đukanović i Stevo Pendarovski ocijenili su nakon tet a tet sastanka u Skoplju da je skora posjeta američkog državnog sekretara Majka Pompea regionu ohabrujuća, dodajući da su pojačano američko prisustvo u regionu i priželjkivali.

Đukanović je naglasio da je počastvovan što je prvi predsjednik jedne strane države koji dolazi u posjetu Sjevernoj Makedoniji nakon izbora novog predsjednika Pendarovskog. Posjetio je da dvije države imaju zajedničke strateške ciljeve, a to su — da se na „temeljima vrijednosti evropske i evroatlanske zajednice obezbijedi dinamičan ekonomski razvoj“.

Sjeverna Makednija je definitivno obezbijedila svoje mjesto u NATO alijansi i to smatramo jako važnim za unutrašnju stabilnost zemlje i važnim doprinosom regionalnoj stabilnosti“, poručio je u Skoplju Đukanović.

„Naše uvjerenje je da nema stabilnosti i napretka regiona, bez pune integracije u evropsku i evroatlansku zajednicu“, dodao je predsednik Crne Gore.

Đukanović i Pendarovski istakli su da između Crne Gore i Sjeverne Makedonije nema otvorenih pitanja, već da su to oduvijek bile prijateljske zemlje, koje samo dodatno jačaju odnose i saradnju na svim poljima.

Đukanović je doputovao u Skoplje u dvodnevnu zvaničnu posjetu Sjevernoj Makedoniji, na poziv predsjednika Steva Pendarovskog. Nakon sastanka sa Pendarovskim, Đukanović se sastao i sa predsjednicima Vlade i Skupštine Sjeverne Makedonije Zoranom Zaevom i Talatom Džeferijem.

Đukanović je u Skoplju dočekan uz najviše državne i vojne počasti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala