Benksi otvorio prodavnicu (foto, video)

© AP Photo / Kirsty WigglesworthZaposleni u "Sotebiju" izlažu sliku uličnog umetnika Benksija na aukciji u Londonu
Zaposleni u Sotebiju izlažu sliku uličnog umetnika Benksija na aukciji u Londonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanski ulični umetnik Benksi saopštio je na svom profilu na Instagramu da otvara prodavnicu „Bruto društveni proizvod“ i da pokreće sopstveni istoimeni brend.

Prodavnica, u čijem izlogu su postavljeni razni predmeti koje je napravio Benksi, ima samo reklamnu funkciju. Umetnik je naveo da se njena vrata neće otvarati, a izložene stvari moći će da se kupe preko interneta.

„’BDP‘ je brend Benksijevih proizvoda za kuću, i ovo je naša prva i jedina prodavnica. Ovaj izlog je namenjen samo u cilju pokazivanja, i njena vrata se neće otvoriti. Sva prodaja će se vršiti preko interneta u najskorije vreme, kada se pokrene veb-stranica“, navodi se u objavi na Instagramu.

Benksi je misteriozni umetnik, provokator i šaljivdžija, koji je promenio percepciju ulične umetnosti. Njegovi ironični i duhoviti radovi protiv politike, rata, kapitalizma i moralisanja postaju predmet lova novinara, fotografa, vandala, umetničkih kritičara i kolekcionara. Benksijevi radovi su više puta prodavani za šestocifrene iznose.

Kako je objašnjeno, razlog za otvaranje prodavnice bile su pravne poteškoće. Kompanija za prodaju razglednica pokušala je da preuzme zakonska prava na ime Benksi, kome je savetovano da je najbolje rešenje u ovoj situaciji prodaja robe pod sopstvenim brendom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala