U Savetu Evrope formirana grupa protiv Rusije

© Sputnik / Dominik Buten / Uđi u bazu fotografijaZasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope
Zasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajina je, zajedno sa Letonijom, Litvanijom, Estonijom i Gruzijom, deo zajedničke grupe „Baltik plus“ u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, čiji glavni zadatak će biti nastavak antiruske politike, navodi se na telegram-kanalu ukrajinske partije „Sluga naroda“.

„Prvi korak ’Baltik plus‘ je bilo odbijanje učešća na svečanoj manifestaciji u čast 70. godišnjice PSSE. Ona je postala reakcija na vraćanje prava glasa i drugih proceduralnih prava ruskoj delegaciji. Jer, povratkom Rusije u PSSE, Savet Evrope je zatvorio oči na stalna kršenja ljudskih prava, otmice, nezakonite operacije i aneksiju teritorija, nezakonito zatvaranje građana država-članica i rata koji Rusija još uvek vodi protiv svojih suseda“, navodi se u saopštenju.

U partiji smatraju da je grupa „Baltik plus“ otvorena za delegacije i članove PSSE koji su njeni istomišljenici, kao i da će nastaviti da održavaju stalne sastanke, radi izrade zajedničkog stava i koraka, kao i zbog borbe za vrednosti Saveta Evrope za sve njegove članove, bez isključenja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala