Uživo: Sukobi demonstranata i policije u Hongkongu, Parlament hitno evakuisan (video)

© AP Photo / Vincent ThianSukobi policije i demonstranata u Hongkongu
Sukobi policije i demonstranata u Hongkongu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sekretarijat Zakonodavne skupštine Hongkonga objavio je hitnu evakuaciju osoblja zbog protesta u gradu koji su već prerasli u nasilne sukobe demonstranata i policije. „Od svog osoblja se traži da se hitno evakuiše iz zgrade Skupštine u bezbednim uslovima“, navodi se u saopštenju na Vladinom sajtu.

Demonstranti su u sukobima sa policijom bacali Molotovljeve koktele, a zasipali su policajce i nepoznatom tečnošću od koje su oni dobijali opekotine.

Mediji javljaju da je policajac pucao na jednog demonstranta i da je ranjeni hospitalizovan.

Kako navodi list „Saut Čajna morning post“ demonstrant je ranjen u predelu grudnog koša, ali se ne navode detalji.

Ovo je prvi put da su policajci primenili bojevu municiju protiv demonstranata od početka masovnih demonstracija. Prethodno je policija samo ispaljivala hice upozorenja u vazduh.

U Hongkongu se od početka juna održavaju masovni protesti zbog zakona o ekstradiciji. Opozicija u Hongkongu je ranije planirala da održi veliki protestni marš 1. oktobra, ali je prijava za to odbijena.

To nije zaustavilo demonstrante, koji su izašli na ulice i sukobili se sa policijom. Demonstranti su se okupili u različitim delovima grada, razbijaju semafore i ograde na putevima i uzvikuju parole.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala