Pomalo jezivo? Ruska kompanija počela proizvodnju humanoidnih robota koji mogu izgledati baš kao i vi

© @promo-bot.aiČovekoliki robot Robo-C
Čovekoliki robot Robo-C  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska kompanija pokrenula je serijsku proizvodnju jedinstvenih čovekolikih robota, koji ne samo da izgledaju onako kako želite i oponašaju vaše izraze lica, već su u stanju i da rade umesto vas.

Iz kompanije „Promobot“, koja se nalazi u ruskom gradu Permu, kažu da njihovi humanoidni roboti, nazvani „Android Robo C“, mogu da zamene ljude u kancelariji, pa čak i kod kuće. Android može da odgovara na pitanja ljudi u tržnim centrima i muzejima, da bude administrator ili radnik u kancelariji, kao i da pozdravi posetioce i komunicira sa njima, navodi proizvođač. Međutim, neće raditi mnogo duže od čoveka — njegova baterija traje samo osam sati, pre nego što je treba ponovo napuniti.

© @promo-bot.aiČovekoliki android Robo-C koji govori i oponaša ljudsku mimiku.
Pomalo jezivo? Ruska kompanija počela proizvodnju humanoidnih robota koji mogu izgledati baš kao i vi - Sputnik Srbija
Čovekoliki android Robo-C koji govori i oponaša ljudsku mimiku.

„Ovo je prvi humanoidni android na svetu, koji ne samo da oponaša ljudski izgled, već je u stanju da se integriše u poslovne procese. Već smo napravili jedan prototip, a sada ćemo proizvesti čitavu seriju“, rekao je za ruske medije koosnivač i direktor razvoja ove firme za izradu robota Oleg Kivokurcev.

A post shared by Promobot LLC (@rupromobot) on

Što se tiče kućne upotrebe, robot može poslužiti kao prilično čudan „ukras“, koji može da izgleda kako god vi želite. Zahvaljujući tome što ima više od 100.000 govornih modula u AI sistemu, robot je u mogućnosti da razgovara sa vama i da reprodukuje više od 600 izraza lica.

„Kompanija planira da pravi deset robota mesečno“, dodao je Kivokurcev. Bilo ko može da naruči robota, ali nije jasno koliko će on koštati.

© @promo-bot.aiRobo-C, humanoidni robot koji vas može zameniti u kancelariji.
Pomalo jezivo? Ruska kompanija počela proizvodnju humanoidnih robota koji mogu izgledati baš kao i vi - Sputnik Srbija
Robo-C, humanoidni robot koji vas može zameniti u kancelariji.

„Promobot“ je već prodao desetine robota koji govore u Rusiji i šire, a njegovi roboti rade u 35 zemalja kao administratori, promoteri, konsultanti i vodiči, zamenjujući ljude ili pružajući im podršku. Proizvođač robota planira da do 2024. godine razmesti do hiljadu servisnih robota u različitim evropskim zemljama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala