Haradinaj: Takse ne treba ukinuti, već pojačati

© Tanjug / MIRJANA MITROVIC/Srpski proizvodi na policama radnji u Kosovskoj Mitrovici
Srpski proizvodi na policama radnji u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kandidat za kosovskog premijera Ramuš Haradinaj kaže da takse od 100 odsto na uvoz robe iz centralne Srbije i BiH ne treba ukinuti, već pojačati, prenosi „Koha“.

 

Haradinaj kaže i da Srbija ne treba da traži nešto u zamenu za priznanje, već da treba da prizna Kosovo, pa čak i da se izvini ili plati odštetu.

„Taksa je instrument za stvaranje izbalansirane vrednosti za priznavanje i moramo da je osnažimo. Velika je anomalija da Srbija traži nešto. Kao žrtva, morali smo da tražimo nešto — priznanje plus izvinjenje ili odštetu — a kod nas se događa suprotno“, rekao je Haradinaj.

On je naveo da je kao premijer „pokazao ko je gazda u kući na Kosovu“, te da je „uspeo da zaustavi ideju o razmeni teritorija“ i da pokrene druge procese poput vojske i Zakona o Trepči, prenosi „Kosovo onlajn“.

Haradinaj je dodao i da se neće vratiti koaliciji sa DPK-om, a na komentare da je rasturio koaliciju bez najave, rekao je da svoju nameru nije mogao da iznese koalicionim partnerima jer „nije želeo da ta vest bude preneta Vučiću“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala