Estonske vlasti zatvorile televiziju sa ruskim programom

© Foto : John RobinsonPogled na Talin
Pogled na Talin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlasti Talina su 1. oktobra prekinule emitovanje gradske televizije „Talinska televizija“ (TTV), koja je emitovala, između ostalog, i ruske televizijske programe, saopštila je Gradska kuća u Talinu.

Iz kabineta gradonačelnika napominju da su prošlogodišnji gubici TTV-a iznosili više od 600.000 evra, a od 30 zaposlenih otprilike polovina će biti otpuštena.

„Glavni razlozi za zatvaranje TTV-a su visoki troškovi održavanja i nizak rejting. TTV će nastaviti da radi kao producentska kompanija i pokušaće da nudi svoje proizvode drugim TV kanalima. Ovim rešenjem uštedeće se najmanje dva miliona evra godišnje. Oslobođena sredstva biće upućena u socijalnu i obrazovnu sferu“, navodi se u saopštenju.

Baltičke vlasti više puta su opstruirale rad ruskih medija. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštavalo je o očiglednim znakovima koordinirane politike baltičkih država. Slučajevi presije na medije u baltičkim zemljama „očigledno pokazuju koliko su demagoške izjave o posvećenosti Vilnjusa, Rige i Talina principima demokratije i slobode govora“, istaklo je rusko Ministarstvo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala