Moskva: Nemoguće iskopati dokaze za ništavne optužbe za mešanje Rusije u američke izbore

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva ne odbacuje mogućnost da bi skandal sa objavljivanjem razgovora američkog i ukrajinskog predsednika Donalda Trampa i Vladimira Zelenskog mogao da bude povezan sa neuspehom istrage specijalnog tužioca Roberta Milera, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

„Napominjem da se objavljivanje snimka tog razgovora poklopilo sa nedeljom zasedanja Generalne skupštine UN na visokom nivou i podudarilo sa kontaktima Sjedinjenih Američkih Država i Ukrajine u Njujorku. Mislim da apsolutno nema potrebe ni za kakvim procenama ili pogledima sa strane da bismo shvatili da je cela situacija u potpunosti povezana sa odnosom Vašingtona i Kijeva“, rekao je Rjabkov u intervjuu za časopis „Međunarodni poslovi“.

Prema njegovim rečima, istraga specijalnog tužioca Milera „nije izazvala onaj efekat na koji su određeni krugovi računali, i to ne samo u Sjedinjenim Američkim Državama, već i u nekim drugim zemljama“.

„Oduvek smo shvatali da će se upravo to i desiti, jer je jednostavno bilo nemoguće ’iskopati‘ nešto što bi moglo da potkrepi ove apsolutno lude i ništavne optužbe na račun Rusije za mešanje u američke unutrašnje procese. Iz objektivnih razloga to jednostavno nije postojalo i nije moglo da postoji. Tada je, čini mi se, nastala ideja da se pokuša da se negde drugde potraže slabe tačke, pa vidimo to što vidimo. Sve je to odraz, prema mom mišljenju, veoma nezdrave atmosfere koja vlada u današnjem Vašingtonu“, istakao je zamenik ministra.

Ranije je administracija američkog predsednika na sajtu Bele kuće objavila transkript telefonskog razgovora Donalda Trampa i njegovog ukrajinskog kolege Vladimira Zelenskog, koji je održan 25. jula. Kako ocenjuju mediji, upravo je taj razgovor Trampa i Zelenskog bio povod za pokretanje procedure impičmenta američkog predsednika. U stenogramu se može videti da je tokom telefonskog razgovora zaista bilo reči o istrazi o poslovanju Hantera Bajdena, sina Džoa Bajdena, u Ukrajini.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala