Cvijanovićeva: Srpskoj dobro i kad BiH ne funkcioniše

© Srna / Borislav ZdrinjaŽeljka Cvijanović
Željka Cvijanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Blokada izbora Saveta ministara BiH ne šteti Republici Srpskoj i ona u praksi može da funkcioniše bez BiH, izjavila je predsednica RS Željka Cvijanović.

Godinu dana posle izbora u BiH, RS je jedina koja ima formirane institucije i normalno funkcioniše, što nije slučaj ni sa BiH ni sa Federacijom BiH, rekla je Cvijanovićeva za „Večernje novosti“.

„Mi smo svoj deo posla uradili kada su izbori završeni. Institucije RS su uspostavljene. Sve funkcioniše. Sada iz Sarajeva pokušavaju da stvore sliku da je Srpska krivac za to što nije formiran Savet ministara i što ne radi Parlament BiH. Kako da radi Parlament BiH, ako nemate formiran Savet ministara? Očigledno je da Sarajevu nisu bitni funkcionisanje BiH i evropski put“, kazala je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da će odgovor RS na Deklaraciju SDA i na napad na integritet RS biti ustavan i legitiman.

„U Narodnoj skupštini RS u oktobru ćemo usvojiti zaključke koji će biti sublimacija stavova Srpske i analiza celokupne slike u BiH, sa svim devijacijama“, precizirala je predsednica RS.

Na pitanje da prokomentariše spekulacije o svađi između nje i predsednika SNSD-a Milorada Dodika, ona je istakla da nikada nije bila u svađi sa Dodikom.

„Nikada nisam bila u svađi sa predsednikom Dodikom, niti ću biti! Bez obzira na sve pokušaje da se izvuče i pokaže kako navodno postoji neki remetilački faktor, odgovorno tvrdim da toga nema u SNSD-u, na žalost opozicije“, naglasila je Cvijanovićeva.

Na pitanje kako gleda na delovanje opozicije u RS i na konstantne optužbe da je vlast „lopovska“, ona je rekla „da građanima ne treba priča ’držite lopova‘“.

„Najbolje se vidi na izborima kako takva priča prolazi i gde opozicija konstantno gubi, a politika SNSD-a dobija veliku podršku građana. I tako godinu za godinom“, kazala je Željka Cvijanović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala