Taksisti završili današnji protest, najavili novi za sutra (foto)

© Foto : Petar Milošević/NovostiČarke na protestu taksista u Beogradu
Čarke na protestu taksista u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Taksisti koji su danas protestovali na prestoničkim ulicama i duže od dva sata paralisali širi centar grada, oko 15.15 časova počeli su polako da se razilaze.

Taksisti su oslobodili većinu saobraćajnica, ali i najavili novi protest i još jednu blokadu Beograda tokom sutrašnjeg dana! I tako svaki dan do kraja nedelje ili dok ne budu ispunjeni njihovi zahtevi.

Taksi vozači koji predstavljaju najveća i najmasovnija taksi udruženja u prestonici, potvrdili su da imaju dozvole policije za okupljanja i za naredne dane i napomenuli da bi blokada centra mogla da potraje i naredne nedelje.

„Imamo sve potrebne dozvole za naredne dane, a sutra ćemo tražiti dozvole i za sledeću nedelju“, rekao je za „Blic“ Aleksandar Bijelić, predsednik Saveza taksi udruženja Srbije.

© Foto : Petar Milošević/NovostiProtest taksista u Beogradu
Taksisti završili današnji protest, najavili novi za sutra (foto) - Sputnik Srbija
Protest taksista u Beogradu

Kako su najavili organizatori, sutrašnji protest će se odvijati po identičnoj satnici i scenariju kao ovaj današnji. Dakle, okupljanje će biti u podne, na četiri lokacije: Obrenovačkom putu (Čukarica), kod bivše hale „Pionir“ (Palilula), u Kumodršakoj ulici (Voždovac) i u Bloku 70 (Novi Beograd).

„Vožnja će krenuti sat vremena kasnije, dakle u 13.00, ka centru grada. Predviđeno je da traje do 15.00“, dodali su organizatori.

Kako „Blic“ nezvanično saznaje, plan je da to bude satnica za ovu nedelju, naredne bi sve moglo da bude pomereno za jedan sat, kako bi zahvatio i deo poslepodnevnog špica, a trećeg se spominje mogućnost i dvosmenskog protesta: jedna ekipa od 7.00 do 10.00, a druga po podne.

© Sputnik / Ivana AntićProtest taksista u Beogradu
Taksisti završili današnji protest, najavili novi za sutra (foto) - Sputnik Srbija
Protest taksista u Beogradu

Taksisti traže da se primenjuju odredbe Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koji je usvojen u decembru prošle godine, kao i da gradski organi rade svoj posao na suzbijanju nelegalnih prevoznika.

Sa zahtevom da se stane na put udruženju KarGo i Kameu, od 13 časova je na ulice u protestnu vožnju izašlo i oko 2.000 predstavnika Saveza za auto-taksi udruženja Srbije „Satus“, Ugovorne privredne taksi komore i sindikata taksi vozača i auto-prevoznika „Nezavisnost“.

Situaciju na beogradskim ulicama možete uživo pratiti na sledećem linku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala