Ukrajina planira organizovanje putničkog prevoza na granici sa Krimom

© Sputnik / Maks Vetrov / Uđi u bazu fotografijaGranični prelaz "Čongar" između Ukrajine i Krima
Granični prelaz Čongar između Ukrajine i Krima - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajina planira da pokrene putnički saobraćaj na granici sa Krimom nakon početka rada kontrolnih punktova „Čongar“ i „Kalančak“, ali nema govora o obnovi vazdušnog saobraćaja za Krim, izjavio je ministar za infrastrukturu Ukrajine Vladislav Kriklij.

„Po nalogu predsednika Ukrajine, završava se izgradnja kontrolnog punkta „Čongar“ i „Kalančak“. Uporedo sa prelazom opremaju se i stanice odakle će ukrajinski prevoznici prevoziti putnike po Ukrajini“, rekao je Kriklij, saopštila je pres-služba Ministarstva za infrastrukturu na svojoj stranici na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, radi se o stvaranju uslova za putnike koji će moći da sednu u autobus na stanici u blizini kontrolnog punkta i nastave putovanje.

Kijev je jednostrano prekinuo autobuski i železnički saobraćaj preko granice sa Krimom krajem 2014. godine. Vozovi koji su išli za poluostrvo sada se zaustavljaju na stanici Novoaleksejevka u Hersonskoj oblasti pre nego što stignu do granice.

U julu se na sajtu ukrajinskog predsednika pojavila peticija sa zahtevom da se dozvoli da vozovi idu na Krim i to pre otvaranja železničkog saobraćaja preko Krimskog mosta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala