Sa Amerikom je opasno razgovarati

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaMarija Zaharova
Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Objavljivanje stenograma razgovora američkog predsednika Donalda Trampa i ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog pokazalo je da je opasno voditi pregovore sa Vašingtonom, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Slažem se sa mnogim ocenama da to (objavljivanje stenograma razgovora Trampa i Zelenskog) nesumnjivo menja sliku, čak ne i sliku, već, verovatno, i formu odnosa između država, između lidera, između političara. Jer, evo već treći dan nakon tog skandala svi razumeju da je opasno zvati Vašington, voditi razgovore, imati sastanke“, rekla je Zaharova Prvom kanalu.

Razgovor američkog i ukrajinskog predsednika Donalda Trampa i Vladimira Zelenskog našao se u centru pažnje nakon medijskih izveštaja koji su javljali da je obaveštajni službenik taj izveštao smatrao alarmantnim i da je u vezi sa tim uputio žalbu svom rukovodstvu. Transkript telefonskog razgovora je objavljen 25. septembra, a u četvrtak je objavljena i sama žalba.

Objavljeni transkript potvrdio je da je Tramp zatražio od Zelenskog da istraži okolnosti otpuštanja bivšeg ukrajinskog generalnog tužioca Viktora Šokina, koji je vodio istragu o aktivnostima kompanije „Burizma grupa“, među čijim direktorima je bio i sin bivšeg američkog potpredsednika Džoa Bajdena.

Demokrate su pokrenule proceduru za Trampov opoziv u Predstavničkom domu, optužujući ga da je tražio pomoć strane države kako bi se mešao u izbore pokušajem diskreditacije političkog protivnika — Bajdena. Tramp negira optužbe.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala