Nemački mediji napali Zelenskog zbog uvrede Merkelove

© REUTERS / Gleb Garanich/File PhotoVladimir Zelenski
Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je uvredio zvanični Berlin tako što se složio sa američkim kolegom Donaldom Trampom da nemačka kancelarka Angela Merkel malo radi za Ukrajinu, piše nemački nedeljnik „Špigl“.

Diplomatski napori Merkelove, u telefonskom razgovoru Trampa i Zelenskog, na nezadovoljstvo Berlina, nisu ni jednom rečju ocenjeni pozitivno.

„Upravo nemačka kancelarka i sada već bivši ministar inostranih poslova Štajnmajer su uradili sve da se region ne pretvori u žarište vojnog konflikta“, podsetio je lider stranke SDPG u Bundestagu Rolf Mjutcenih.

Sada ukrajinski poslanik u Berlinu Andrej Meljnik pokušava da ispegla situaciju, naglašava se u tekstu.

Po njegovim rečima, predsednik Zelenski ceni „ogromno lično zalaganje kancelarke Nemačke“.

Bez obzira na nezadovoljstvo Zelenskog, Vlada Nemačke krivicu za nastalu situaciju svaljuje na Vašington, ukazuje „Špigl“.

„Razgovor dva predsednika pokazao je da Tramp koristi svoju vlast za lične interese, u interesu svoje predizborne borbe, kao i protiv Nemačke i Evrope“, smatra šef spoljnopolitičkog komiteta Bundestaga Norbert Rotgen. Mjutcenih, ipak, smatra da je Tramp ostao veran devizi „da je bolje hraniti nezadovoljstvo, nego raditi na zajedničkom dogovoru i rešenjima sa partnerima“.

Podsetimo, 25. septembra se razbuktao skandal, nakon objavljivanja razgovora američkog i ukrajinskog predsednika Donalda Trampa i Vladimira Zelenskog.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala