Milan Ružić: Ako Amerika piše kosovsku dramu — ne bi trebalo da je igramo (video)

© SputnikMaša Radović i Milan Ružić
Maša Radović i Milan Ružić - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Amerikanci su za vreme Obamine administracije bacali 78 bombi na čas negde u svetu. Neverovatan je taj nivo mržnje. Jedna od tih bombi košta između 30 i 100.000 dolara. Zamislite koja je to količina novca, koji je mogao da se uloži u nešto drugo“, kaže u intervjuu za Sputnjik Milan Ružić.

Milan Ružić, pisac i saradnik Sputnjika, gostujući u emisiji „Maša i …“ otkrio je koga je najviše naružio u rubrici „Naruživanje“, šta je tragično, a šta smešno na svetskoj političkoj sceni, isplati li se biti književnik, kada su knjige izašle iz mode, ali i zbog čega je važna uloga Rusije u današnjem svetu.

Na pitanje kakav će epilog dobiti drama Beograda i Prištine, naš sagovornik kaže da to zavisi od toga ko je bude pisao.

„Ako je bude pisala Amerika, mislim da mi ne treba da igramo taj tekst, koji ona nama daje. Ako je budemo mi sami pisali, što bi bilo dobro, jer je to, ipak, drama o našem životu, mislim da će se završiti kao i uvek — nekim okršajem, sitnim, većim, verbalnim, oružanim. To, prosto, niko od nas ne zna. Ali znamo sasvim sigurno da je to na Kosovu jedna velika pljačka. Nije u pitanju uopšte neka teritorija, koja je sada njima toliko strateški važna. Važniji smo mi, ovaj deo Srbije ovde, nego Kosovo, strateški. To je jedna teritorija u kojoj onom delu našeg naroda koji je dole ostao ne znamo da li sigurnost koju im garantuju — garantuju oni koji su im vadili organe, ili oni koji su nas bombardovali“, objašnjava Ružić za Sputnjik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala