Kongres traži pristup razgovorima Trampa i Putina

© Sputnik / Alekseй Agarыšev / Uđi u bazu fotografijaZgrada Kongresa SAD u Vašingtonu
Zgrada Kongresa SAD u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki Kongres odlučan je u nameri da dobije pristup razgovorima koje je vodio predsednik SAD Donald Tramp sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, kao i sa drugim svetskim liderima, izjavio je danas predsedavajući Odbora za obaveštajne poslove Predstavničkog doma Kongresa Adam Šif.

Šif, koji je pripadnik demokrata, dodao je da je Kongres zabrinut zbog toga što postoji mogućnost da je Tramp ugrozio nacionalnu bezbednost SAD, prenosi Rojters.

„Mislim da je najveća potreba da zaštitimo nacionalnu bezbednost SAD i da vidimo da li je u razgovorima sa drugim svetskim liderima, a naročito sa Putinom, predsednik (SAD) ugrozio našu bezbednost, i to na način za koji je mislio da će mu doneti ličnu korist u (predsedničkoj) kampanji“, rekao je Šif za televiziju En-Bi-Si.

Bela kuća je uvela ozbiljne restrikcije na distribuciju transkripta razgovora predsednika Trampa sa stranim liderima, među kojima su i Putin i saudijski princ Mohamed bin Salman, izjavio je ranije neimenovani bivši zvaničnik Bele kuće.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da se Moskva nada da transkripti razgovora ruskog i američkog predsednika neće biti objavljeni.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala