Pupovac: Neka sude svakome, a meni na prvom mestu

© Tanjug / Dragan KujundžićSa tuđim nesrećama, predrasudama i mržnjama nosiću se onako kako se treba nositi — uspravne glave, kaže Milorad Pupovac.
Sa tuđim nesrećama, predrasudama i mržnjama nosiću se onako kako se treba nositi — uspravne glave, kaže Milorad Pupovac. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SDSS-a Milorad Pulovac izjavio je danas u Varivodama, povodom zahteva hrvatskih vojnih invalida i podnošenja krivične prijave protiv njega, da nema poseban komentar, dodajući — „neka sude svakome kome misle da treba suditi, a meni na prvom mestu“.

Pupovac je danas u selima Varivode i Gošić prisustvovao verskom obredu i komemoraciji, u organizaciji Srpskog narodnog veća (SNV) i opštine Kistanje, za 16 poginulih i ubijenih srpskih civila, koji su stradali krajem avgusta i septembra 1995. godine, nakon operacije Oluja, prenela je „Hina“.

Upitan da prokomentariše podnošenje prijave udruženja „HVIDRA“ Državnom tužilaštvu Republike Hrvatske (DORH) zbog njegovih nedavnih izjava, kojima je današnju Republiku Hrvatsku uporedio sa NDH, kao i zahtev da se poništi koalicija, rekao je da na to nema komentar, ali da svako radi ono što misli da treba da radi.

„Rekao sam vam da nemam komentara na to“, istakao je Pupovac, dodavši: „Neka sude svakome kome misle da treba suditi, a meni na prvom mestu. Ja sam taj kojem treba prvom i zadnjem suditi. Toga sam svestan. I neka sude, kako god žele“, kazao je Pupovac.

Novinari su ga pitali i da li je zadovoljan saradnjom sa premijerom Andrejom Plenkovićem, na šta je odgovorio da današnji događaj nije mesto za to, već je mesto za sećanje i komemoraciju.

Pupovac je dodao i da poziva „one koji traže da se pokrene postupak protiv njega“, a taj postupak i on sam podržava, da pozovu državu i da se „sudi onima koji su počinili zločine u Varivodama i u brojnim drugim mestima. Ali da sude i ratne zločine, i zločine u privatizaciji, i zločine profiterstva, i zločine pljačke, koji se u Hrvatskoj događaju i danas“.

Ubistva u Gošiću dogodila su se 27. avgusta 1995. godine. Tada je ubijeno sedam meštana, a 28. septembra iste godine u Varivodama je ubijeno devet uglavnom starijih meštana, podseća Tanjug.

U tim selima nije bilo ratnih aktivnosti, a svi ubijeni su bili civili.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala