Vučić posle susreta u Njujorku: Samo Lavrov govori o teritorijalnom integritetu Srbije

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaSedište Organizacije ujedinjenih nacija u Njujorku
Sedište Organizacije ujedinjenih nacija u Njujorku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je, posle posete Njujorku, da je naša situacija po pitanju Kosova i Metohije vrlo teška, veoma komplikovana I složena, ali da u taktičkom smislu treba da gledamo da pomeramo sve što možemo da bismo napravili povoljniju poziciju za naš narod i zemlju.

Vučić je, u izjavi za TV Prva, rezimirajući razgovore u Njujorku sa predstavnicima velikih sila o teritorijalnom integritetu, kazao da samo Sergej Lavrov govori o našem teritorijalnom integritetu, dok drugi kažu da mi narušavamo tuđi teritorijalni integritet.

"Taktička borba će se nastaviti, a strateški mogu da govorim tek kada bismo imali nekakav okvirni sporazum u glavi i to bi bila strateška odluka. Sve ostalo je taktičko pomeranje", objasnio je predsednik.

Vučić je kazao da smo još daleko od sporazuma, i da je u pitanju mozak ljudi - kakve su želje i Srba i Albanaca, da li možemo da razumemo šta nas čeka u budućnosti ili ne možemo da razumemo jedne druge, te da to nije pitanje meseci i godina.

"Može da bude za pet meseci, a može da bude i za 50 godina, a može da bude i nikada", odgovorio je Vučić na pitanje da li smo udaljeni od sporazuma više meseci ili godina.


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala