Troje nastavnika iz Srbije u trci za najboljeg nastavnika sveta, nagrada — milion dolara

CC0 / / Učionica
Učionica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Troje nastavnika predstavljaće Srbiju na takmičenju „Global tičer prajz“ za najboljeg nastavnika sveta. Nagrada iznosi milion dolara, piše „Blic“.

Kako navodi list, Srbiju će na takmičenju predstavljati nastavnica srpskog jezika u OŠ „Dr Dragan Hercog“ u Beogradu Ivana Kovačević, nastavnik engleskog jezika u OŠ „Stevan Jakovljević“ u Paraćinu Borko Petrović i učitelj u OŠ „Svetozar Marković“ u Leskovcu Zoran Ilić.

Troje nastavnika dobilo je i priznanja za vanprosečna postignuća u radu i karijeri, koja su im uručena na svečanosti u Privrednoj komori Srbije, u organizaciji nevladinog Udruženja za podsticanje preduzetništva „Živojin Mišić“.

Ovo Udruženje, koje je treću godinu zaredom nacionalni partner globalne „Varki fondacije“, koja se bavi poboljšanjem standarda obrazovanja za siromašnu decu, izabralo je predstavnike Srbije za takmičenje „Global tičer prajz“.

Komisija je birala najbolje nastavnike na osnovu kriterijuma kao što su upotreba inovativnog nastavnog programa koji je inspirisan metodama koje rešavaju nove izazove u budućnosti, koja se odnose na lična postignuća, uticaj na zajednicu.

„Varki fondacija“ će proglasiti 50 najboljih edukatora sveta krajem decembra, a glavnog pobednika u martu sledeće godine u Dubaiju.

Ukoliko se neko od srpskih nastavnika plasira u najboljih 50 edukatora, imaće priliku da se bori za nagradu od milion dolara.

Nagrada je uspostavljena 2014. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala