Srbija i Rusija jačaju borbu protiv međunarodnog kriminala

© Sputnik / Dejan SimićZastave Rusije i Srbije
Zastave Rusije i Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović i generalni tužilac Ruske Federacije Jurij Čajka potpisali su u Sankt Peterburgu Sporazum o saradnji Ministarstva pravde i Generalnog tužilaštva Rusije, koji će omogućiti ubrzanje procedura i razmenu podataka i dokaza u borbi protiv međunarodnog kriminala.

Tom prilikom Kuburovićeva i Čajka su istakli odličnu saradnju dveju zemalja u oblasti pravosuđa i ukazali na to da između Rusije i Srbije postoje tradicionalno dobri i prijateljski odnosi, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

„Potpisivanje Sporazuma samo je potvrda dobrih i prijateljskih odnosa između Srbije i Ruske Federacije, koji se unapređuju iz dana u dan“, rekla je Kuburovićeva.

Ona je napomenula da je međunarodna pravna saradnja u krivičnim stvarima dveju zemalja dosad izuzetno funkcionisala, a da će Sporazum omogućiti ubrzavanje procedura, razmenu podataka i dostavljanje određenih dokaza, što je od izuzetnog značaja u borbi protiv međunarodnog kriminala.

Ruski tužilac je istakao da postoji izuzetno dobra i intenzivna saradnja između državnih tužilaštava Rusije i Srbije i podsetio da je tokom prošle godine potpisan Sporazum o saradnji između te dve institucije.

Kuburovićeva i Čajka su ukazali na to da su dva ministarstva pravde potpisala Sporazum o saradnji 2008. godine, a da je današnje potpisivanje kruna višegodišnje uspešne saradnje u oblasti pravosuđa.

Ovim sporazumom se proširuje i unapređuje međunarodna saradnja dveju zemalja u oblasti pravosuđa, koja se odnosi na borbu protiv organizovanog kriminala, terorizma, korupcije, trgovine oružjem i narkoticima.

Takođe, Sporazumom se jača zajednička borba protiv krivičnih dela u privredi i visokotehnološkom kriminalu, kao i protiv drugih krivičnih dela.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala