Srbi u finalu EP, Francuzi potučeni usred Pariza u pet setova (video)

© AP Photo / Michel EulerOdbojkaši Srbije na polufinalnom meču protiv Francuske
Odbojkaši Srbije na polufinalnom meču protiv Francuske - Sputnik Srbija
Pratite nas
U polufinalnom meču Evropskog prvenstva, odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je domaćina Francusku posle velike i neizvesne borbe rezultatom 3:2 (23:25, 25:23, 25:21, 17:25, 15:7).

Nisu „plavi“ otvorili utakmicu kako smo se nadali. Francuzi su, na krilima fantastične publike koja je dvoranu „Bersi“ ispunila do poslednjeg mesta, zaigrali odlično. Ostvarili su nekoliko poena prednosti koju su održavali skoro ceo set. Pred kraj prvog seta se Srbija probudila, odigrala nekoliko dobrih napada i vezala tri poena, ali to nije bilo dovoljno za preokret. Ipak, bilo je to dobra najava onoga što će uslediti.

Zaigrala je Srbija fenomenalno u napadu, reskirala na servisu i pogađala, a blok je bio potpuno neprobojan. Razigrali su se Atanasijević i Uroš Kovačević, pogađali i kroz blok snažnih Francuza, dok se u polju „ginulo“ za svaku loptu. Takvom igrom, naša reprezentacija došla je do potpunog preokreta i vođstva od 2:1.

Četvrti set su Francuzi zaigrali na sve ili ništa. Dominirao je Engape, najbolji pojedinac „trikolora“ koji je bio nerešiva enigma za našu odbranu. Vrlo brzo su stekli prednost koju nisu ispustili do kraja seta.

U petom setu ih je sačekao hladan tuš — naši odbojkaši su domaćine iznenadili velikim vođstvom od 5:0 na servis sjajnog Petrića, i vrlo brzo je semafor pokazivao 9:2 za Srbiju. Pokušao je Engape da podigne svoju ekipu, borio se, trudio, i Francuska je vezala tri poena. Delovalo je kao da mogu da se vrate u meč i peti set učine neizvesnijim. Tada je Slobodan Kovač zatražio tajm-aut i na odličan način prekinuo seriju „trikolora“. Do kraja meča su naši odigrali fantastično, sigurno, i nisu dozvolili nikakvo iznenađenje. Rutinski su priveli set kraju, a posle servis-greške Francuza moglo je da se počne sa slavljem.  

Našu reprezentaciju u finalu čeka Slovenija, dok će se Francuzi boriti za bronzu sa selekcijom Poljske. Veliko finale igra se u nedelju od 18.30.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala