Rusija kriva i za novi Trampov skandal

© AP Photo / Patrick SemanskyZgrada američkog Kongresa u Vašingtonu
Zgrada američkog Kongresa u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednica Predstavničkog doma SAD Nensi Pelosi, demokrata iz države Kalifornije, smatra da je Rusija umešena u skandal koji je nastao nakon otkrivanja julskog telefonskog razgovora američkog predsednika Donalda Trampa i ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog.

„Nije u redu da se strane vlade mešaju u naše izbore, a u ovom slučaju predsednik SAD je tražio upravo to“, rekla je predsednica Predstavničkog doma, misleći na optužbe na račun Trampa za vršenje pritiska na svog ukrajinskog kolegu, sa ciljem da se pokrene istraga protiv sina bivšeg američkog potpredsednika Džozefa Bajdena, u zamenu za finansijsku i vojnu pomoć Vašingtona Kijevu.

„Smatram da je Rusija u to umešala prste“, dodala je Pelosijeva, ne objasnivši šta ona misli, niti je pružila dokaze za svoje tvrdnje.

Ona je obećala da će ograničiti proceduru impičmenta isključivo na ovaj skandal.

„Treba da se usredsredimo, pošto je javnost zabrinuta. Ona je zabrinuta, zato što je predsednik SAD koristio novac poreskih obveznika, kako bi, za svoje političke interese, ucenjivao lidera druge države“, tvrdi ona, a prenosi „MSNBC“.

Pelosijeva tvrdi da su demokrate odlučne da rade na impičmentu Trampa — „odmah, ali bez žurbe“.

„Uzimajući u obzir da je upravo Nensi Pelosi naduvala ’skandal u vezi sa telefonskim razgovorom predsednika SAD i Ukrajine‘, onda je, po njenoj logici, i trag ruskih prstiju upravo na njoj“, prokomentarisala je izjavu Pelosijeve na svom profilu na Fejsbuku Marija Zaharova, portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova.

Bela kuća je nešto ranije objavila stenogram telefonskog razgovora Trampa i Zelenskog, tokom kojeg je, između ostalog, bilo reči i o istrazi protiv sina Džoa Bajdena.

Ovaj razgovor je bio povod za pokretanje procedure impičmenta američkog predsednika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala