Putin pozdravio učesnike Rusko-finskog kulturnog foruma

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin pozdravio je učesnike i goste jubilarnog 20. Rusko-finskog kulturnog foruma i rekao da ovaj događaj ima značajnu ulogu u razvoju bilateralne humanitarne saradnje, saopšteno je na zvaničnom sajtu Kremlja.

„Srdačno vas pozdravljam povodom otvaranja jubilarnog, 20. Rusko-finskog kulturnog foruma. Forum već dve decenije igra značajnu ulogu u razvoju bilateralne humanitarne saradnje, obezbeđujući direktnu, neformalnu komunikaciju između predstavnika državnih departmana, kreativnih kolektiva, obrazovnih ustanova, muzeja i nevladinih organizacija naših zemalja“, istakao je Putin.

Forum se održava u Tuli 27. i 28. septembra.

Predsednik Rusije je ukazao i na to da je Tulska oblast poznata po svojim bogatim kulturnim tradicijama i dodao je početkom prošlog veka finski klasičar Arvid Jarnefelt posećivao Lava Tolstoja na njegovom imanju Jasna poljana.

Putin je dodao da se nada da će gosti iz Finske imati priliku da se upoznaju sa tim istorijskim mestom, kao i sa drugim atrakcijama Tulske oblasti.

U okviru osnovne teme foruma „Tradicionalna kultura kao osnova savremenih trendova“ učesnici će imati priliku da razmotre mnoga aktuelna pitanja.

„Nadam se da ćete imati konstruktivne, sadržajne diskusije, koje će poslužiti jačanju prijateljskih, dobrosusedskih odnosa između naših zemalja i naroda“, zaključio je Putin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala