Predsednik El Salvadora iznenadio sve na sednici Generalne skupštine UN

© AP Photo / Richard DrewPredsednik Najib Bukele snima selfi tokom obraćanja na Generalnoj skupštini UN
Predsednik Najib Bukele snima selfi tokom obraćanja na Generalnoj skupštini UN - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pre početka svog prvog obraćanja pred Generalnom skupštinom UN, 38-godišnji predsednik El Salvadora Najib Bukele zatražio je od publike da sačeka sekund. Na iznenađenje mnogih, on je izvadio svoj mobilni telefon i napravio selfi.

Potom je usledila poruka: „Verujte mi, mnogo više ljudi videće ovaj selfi nego što će čuti ovaj govor“, rekao je Bukele pre svog obraćanja, pozvavši Ujedinjene nacije da uhvate korak s vremenom i svetske lidere da se više povežu s mladima svojih zemalja.

Kako prenosi sarajevska televizija N1, bivši gradonačelnik San Salvadora često koristi društvene mreže. U govoru je svoju pobedu na izborima pripisao ovladavanju platformama kao što je Fejsbuk lajv, dodajući da njegovi politički suparnici ne shvataju potpuno značaj društvenih mreža.

Bukeleova supruga Gabrijela dovela je njihovu ćerkicu Lejlu da sluša predsednikov govor.

© AP Photo / Kevin HagenPrva dama El Salvadora Gabrijela Rodrigez de Bukele sa ćerkom Lejlom prisustvuje obraćanju svog supruga u Ujedinjenim nacijama
Predsednik El Salvadora iznenadio sve na sednici Generalne skupštine UN - Sputnik Srbija
Prva dama El Salvadora Gabrijela Rodrigez de Bukele sa ćerkom Lejlom prisustvuje obraćanju svog supruga u Ujedinjenim nacijama

Nakon što je završio obraćanje, Bukele je postavio fotografiju na Tviter, gde je „zaradila“ više od 7.000 lajkova za manje od sat.

„Možda za nekoliko godina hiljade nas neće morati da putuje u Njujork kako bismo se sastali u ovoj zgradi“, rekao je Bukele komentarišući svoj selfi ispod logoa UN, koji stoji iznad govornice Generalne skupštine.

„Serija video-konferencija koštala bi nekoliko stotina miliona dolara manje i siguran sam da bi imala isti učinak, ako ne i veći“, dodao je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala