O čemu su Lavrov i Pomeo razgovarali iza zatvorenih vrata

© Sputnik / Ekaterina Lыzlova / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i američki državni sekretar Majkl Pompeo u Sočiju
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i američki državni sekretar Majkl Pompeo u Sočiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov i državni sekretar SAD Majk Pompeo razgovarali su na marginama Generalne skupštine UN o situaciji u Ukrajini, Korejskom poluostrvu i Avganistanu, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

„Razgovarano je o širokom krugu pitanja. Ministri su razgovarali i o perspektivamna rešavanja situacije na Korejskom poluostrvu, u Avganistanu, oko Ukrajine, u regionu Bliskog istoka i Severne afrike, i tako dalje“, saopštili su iz Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Razgovarano je i o pitanjima koja se odnose a bilateralne odnose. Lavrov je saopštio Pompeu da je Rusija spremna za dijalog sa Amerikom u različitim sferama.

„Naglašena je uzaludnost pokušaja sankcionog i svakog drugog pritiska na našu državu, koji samo potkopavaju perspektivu bilateralne saradnje u interesu rešavanja ključnih mirovnih problema i urušavaju globalnu bezbednost“, dodaje se u saopštenju Ministarstva.

Ruski ministar je skrenuo pažnju američkom kolegi da je nedopustivo da se ne izdaju vize članovima ruske delegacije koji su se spremali da učestvuju u radu Generalne skupštine UN u Njujorku.

Tokom razgovora je ruski ministar izrazio nadu da će nove vlasti u Ukrajini početi da realizuju Minske sporazume.

Ministri Rusije i SAD su razgovarali manje od jednog časa, i to iza zatvorenih vrata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala