Moskva: Nadamo se da Putinovi razgovori sa Trampom neće biti obelodanjeni

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPortparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov
Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kremlj se nada da u odnosima SAD i Rusije neće doći do toga da budu objavljeni razgovori između predsednika Donalda Trampa i Vladimira Putina, kako se desilo sa razgovorom američkog lidera i ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„U ovom slučaju još jednom ponavljam da su sve te objave isključivo unutrašnja stvar SAD, i mi ne planiramo da se mešamo u to. Naravno, taj postupak je prilično neobičan. Po pravilu, materijali takvih razgovora na nivou šefova država klasifikuju se ili kao poverljivi ili kao strogo poverljivi, i to je uobičajena svetska praksa. I, naravno, obično se to ne objavljuje“, rekao je Peskov, komentarišući stav Kremlja o objavljenim razgovorima između predsednika SAD i Ukrajine.

On je dodao da je to u svakom slučaju učinjeno uz saglasnost Ukrajine.

„Mi se nadamo da u našim bilateralnim odnosima, gde i bez toga postoji mnogo problema, i to veoma ozbiljnih, nećemo doći do toga“, dodao je portparol Kremlja.

Peskov je takođe istakao da se ruskoj strani dosad niko nije obraćao niti tražio saglasnost za objavljivanje takvih razgovora.

Ranije je administracija američkog predsednika na sajtu Bele kuće objavila stenogram telefonskog razgovora Donalda Trampa i njegovog ukrajinskog kolege Vladimira Zelenskog, koji je održan 25. jula. Kako ocenjuju mediji, upravo je ovaj razgovor Trampa i Zelenskog bio povod za pokretanje procedure impičmenta američkog predsednika. U stenogramu se može videti da je tokom telefonskog razgovora zaista bilo reči o istrazi poslova sina Džoa Bajdena, Hantera Bajdena, u Ukrajini.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala