Mediji: Nastavak trgovinskih pregovora Kine i SAD u oktobru

© AP Photo / Ted S. WarrenKineska i američka zastava
Kineska i američka zastava - Sputnik Srbija
Pratite nas
Trgovinski pregovori između Sjedinjenih Američkih Država i Kine trebalo bi da se nastave 10. oktobra u Vašingtonu, javila je televizija Si-En-Bi-Si, pozivajući se na tri izvora.

Prema navodima jednog izvora, kinesku delegaciju će na pregovorima predvoditi vicepremijer Državnog saveta Kine Lu He.

U četvrtak je zvanični predstavnik Ministarstva trgovine Kine Gao Feng izjavio da se kineske vlasti aktivno pripremaju za trinaestu rundu trgovinskih pregovora sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Kina i Sjedinjene Američke Države već nekoliko meseci vode napete pregovore s ciljem uklanjanja trgovinskih protivrečnosti, od kojih je poslednji, 12. krug, održan u Šangaju 30. i 31. jula. Ove nedelje radne grupe dveju zemalja planiraju da preliminarno razmotre probleme trgovinskog disbalansa i zaštite investitora. Prema rečima potpredsednika Državnog saveta Li Heja, Peking je pozitivno ocenio korake američke strane, koja je odložila povećanje carina sa 25 na 30 odsto na kinesku robu u vrednosti od 250 milijardi dolara sa 1. na 15. oktobar. Kineske vlasti su, sa svoje strane, odlučile da od 17. septembra skinu dodatne carine na 16 vrsta robe iz Sjedinjenih Američkih Država.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala