Saudijski princ preuzeo odgovornost za smrt Hašogija

© AP Photo / Amr NabilMuhamed bin Salman
Muhamed bin Salman - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nasledni princ Saudijske Arabije Muhamed bin Salman el Saud preuzeo je odgovornost za ubistvo novinara Džamala Hašogija u Istanbulu , navodi se u trejleru dokumentarnog filma PBS, koji bi trebalo da bude emitovan sledeće sedmice.

„To se dogodilo pod mojom vladavinom. Sva odgovornost je moja, zato što se to dogodilo pod mojom vladavinom“, rekao je nasledni princ koji je drugi čovek u Kraljevini posle kralja.

Međutim, on insistira na priči da nije bio upoznat o tome šta se desilo Hašogiju.

Muhamed bin Salman je objasnio da u Kraljevini ima „20 miliona podanika, od kojih tri miliona radi u državnoj službi“. On navodi da oni imaju svoje zadatke i nemoguće je znati šta radi svaki od njih.

Nasledni princ je prokomentarisao i tvrdnju da su članovi „tima ubica“ novinara putovali iz Rijada u Istanbul i obratno u privatnim avionima kraljevske porodice. Po njegovim rečima „činovnici, ministri imaju zadatke, zone odgovornosti i imaju pravo da to rade (koriste avione kraljevske porodice)“.

Džamal Hašogi, novinar i kolumnista lista „Vašington post“, ubijen je 2. oktobra 2018. u saudijskom konzulatu u Istanbulu. Tursko tužilaštvo je otkrilo da je on brutalno zadavljen po ulasku u konzulat, te da je njegovo telo raskomadano i uništeno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala