Rusija nastavlja sa modernizacijom avio-baze u Siriji

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaRuski vojni avioni u bazi Hmejmim u Siriji
Ruski vojni avioni u bazi Hmejmim u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije nastavlja sa modernizacijom ruske avio-baze „Hmejmim“ u Siriji, i to u cilju širenja mogućnosti aerodroma, saopštio je zamenik komandanta Vazduhoplovnog puka, a prenose ruski mediji.

„Rekonstrukcija aerodroma se nastavlja, razvija se infrastruktura cele vazdušne baze, uključujući i stambene i kulturne objekte“, istakao je on.

On kaže da „Hmejmim“ predstavlja savremenu avio-bazu Vazduhoplovnih snaga Rusije, sa aerodromom prve klase, koji je sposoban da primi sve vrste letelica — od helikoptera, do teških aviona i nosača raketa.

„Trenutno se rekonstruiše druga pista, koja će raširiti mogućnosti baze. Izgrađeni su novi objekti za avione. Ove strukture će štititi u slučaju napada borbenih bespilotnih letelica, kao i od kiše i direktne sunčeve svetlosti“, dodao je oficir.

On je naglasio da je u zaštitnim objektima moguće tankovanje goriva, što značajno smanjuje pripremu letelice za drugo poletanje.

Oficir je naveo i da piloti danas uglavnom izvode letove u cilju obuke.

„Trenutno se u vazdušnoj bazi nalazi oko 30 letelica. Reč je o savremenim lovcima Su-35S, Su-34 i Su-24 i o vojnim helikopterima Mi-35 i Mi-8AMTŠ“, zaključio je zamenik komandanta Vazduhoplovnog puka.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala