Rogozin ostao bez američke vize: Ravnodušan sam

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaGeneralni direktor ruske državne korporacije "Roskosmos" Dmitrij Rogozin na kosmodromu Bajkonur
Generalni direktor ruske državne korporacije Roskosmos Dmitrij Rogozin na kosmodromu Bajkonur - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef ruske svemirske agencije „Roskosmos“ Dmitrij Rogozin izjavio je da se oseća poprilično ravnodušno povodom odluke američkih vlasti da mu ne daju vizu.

„Od 2014. godine sam pod sankcijama i to mi ni na koji način ne smeta da obavljam svoju funkciju. Odnosim se prema tome prilično ravnodušno“, rekao je on na konferenciji za novinare.

„Iako sam možda zbog toga propustio pojedine važne međunarodne događaje, svi koji su mi bili neophodni za posao su na kraju krajeva doputovali kod mene“, dodao je.

Naveo je i da će rusko Ministarstvo inostranih poslova saopštiti adekvatan odgovor Moskve na odluku Vašingtona da se ne izda viza ruskoj delegaciji koja je nameravala da doputuje u Njujork kako bi učestvovala na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Prethodno je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio da se Rogozin našao na spisku onih kojima Amerika nije izdala vize.

Prema njegovim rečima, Rogozin je trebalo da učestvuje na sastancima koji se tiču pitanja međunarodne saradnje u svemiru.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala