Trese se britanski parlament: Lažove, trebalo bi da si u zatvoru!

© AP Photo / JESSICA TAYLORBoris Džonson u britanskom parlamentu
Boris Džonson u britanskom parlamentu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanski premijer Boris Džonson poručio je opozicionoj Laburističkoj partiji i njenom lideru Džeremiju Korbinu da ili pokušaju da ga svrgnu sa vlasti ili da se drže po strani i dozvole njegovoj vladi da obavi do kraja izlazak Velike Britanije iz EU.

„Ovaj parlament mora ili da se drži po strani ili da obezbedi izglasavanje nepoverenja (vladi) i konačno dočeka dan kada će se obračunati sa glasačima“, rekao je sinoć Džonson u govoru u parlamentu koji je pratila galama ostalih poslanika, prenosi Tanjug, pozivajući se na Rojters.

Džonson je rekao da je Parlament „paralisan“, a da opozicija želi da zemlja „zauvek ostane u orbiti EU“, prenosi RT. Usledili su glasni uzvici negodovanja opozicionih poslanika, od kojih se, kako prenosi RT, tresao Parlament.

​Korbin je na to odgovorio Džonsonu da bi, pre svega, trebalo da se pobrine za obezbeđivanje odlaganja „bregzita“ kako bi dobio podršku za nove izbore.

„Vrlo je jednostavno — ako želite izbore, obezbedite odlaganje (bregzita), i hajde da onda imamo izbore“, poručio je Korbin Džonsonu, koji se u London vratio ranije sa zasedanja Generalne skupštine UN, kako bi prisustvovao zasedanju britanskog parlamenta.

„Umesto da izađe pred birače, opozicija je podvila rep i pobegla na sud. Uprkos činjenici da sam sledio iste procedure kao i moji prethodnici i najavio program Vlade kroz kraljičin govor, Vrhovni sud je pozvan da se, prvi put u istoriji, umeša. Bez želje da vređam pravosuđe, mislim da je sud pogrešio što se izjasnio o ovom suštinski političkom pitanju“, poručio je Džonson.

© AP Photo / JESSICA TAYLORDžeremi Korbin: Ovo je bilo deset minuta hvalisanja opasnog premijera
Trese se britanski parlament: Lažove, trebalo bi da si u zatvoru! - Sputnik Srbija
Džeremi Korbin: Ovo je bilo deset minuta hvalisanja opasnog premijera

Škotski nacionalisti, laburisti i sve popularnije liberal-demokrate traže odlaganje „bregzita“, pa onda izbore, prenosi RTS.

Kako prenosi RT, iz parlamenta su se čuli uzvici: „Ostavka!“, „Lažove!“, „Trebalo bi da si u zatvoru!“.

​„Premijerovo izlaganje, kao i nezakonita suspenzija Parlamenta — ništavni su, bez efekta i, da citiram Vrhovni sud, trebalo bi da budu opovrgnuti. Ovo je bilo deset minuta hvalisanja opasnog premijera“, istakao je Džeremi Korbin, lider Laburističke stranke.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala