Zaharova o metku u rukama Zelenskog: Propagandni ukrasi

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova prokoementarisala je govor ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog na Generalnoj skupštini Ujedinjnenih nacija nazvavši ga „čistom propagandom“.

Kako je ocenila, takav govor je rezultat nedostatka iskustva tima ukrajinskog predsednika, budući da ga i dalje okružuju ljudi iz vremena bivšeg predsednika Petra Porošenka.

„Metodologija nastupa na Generalnoj skupštini je ostala ista“, rekla je ona gostujući na programu „60 minuta“ ruske televizije „Rusija 1“.

Navela je i da su ga „prevarili“ oni savetnici koji su mu rekli da se na Generalnu skupštinu ne ide „praznih ruku“.

„Nisu mu rekli ono najvažnije – da se u UN ne ide sa propagandnim ukrasima, već sa konceptualnim pogledima na svetske i regionalne probleme. Naravno da je potrebno i o svojoj zemlji pričati, o sosptvenim interesima, međutim ovo je bilo skretanje pažnje sa glavnih problema“, istakla je ona.

Takođe je odbacila tvrdnje Zelenskog da je metak koji je on pokazao tokom govora „ubio“ operskog pevača, već da je njime ubijen vojnik koji se borio u redovima „Desnog sektora“.

Podsetimo, Zelenski je tokom govora u UN optužio Rusiju da u centru Evrope vodi rat, a kao dokaz je za govornicom pokazao metak.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala