Vučić u Njujorku: Tramp je rekao da zna koliko su Srbi dobar i veliki narod

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je sa američkim zvaničnicima u Njujorku govorio o Kosovu. Istakao je da je to teška i komplikovana tema i da SAD žele rešenje, i dodao je da su otvoreni da čuju različita mišljenja i drugačije stavove koji bi doveli do rešenja.

Aleksandar Vučić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da se očekuju rezultati izbora u Prištini, zbog ukidanja taksi na srpsku robu i zbog nastavka dijaloga Beograda i Prištine. Predsednik je rekao da su sve opcije na stolu.

„Mi nudimo jedno, oni drugo. Mi razgovaramo o svemu, pa ćemo da vidimo“, rekao je Vučić.

Dodao je da Beograd nudi rešenja i da ne može da kaže da li Albanci žele to da čuju, jer dugo nema kontakte sa njima.

Navodi da nema „ružičastih“ rešenja i naglašava da je važno da se nastavi brži ekonomski razvoj, da budu veće plate i penzije, da se sagradi više puteva, ali i da se brine o narodu na Kosmetu i o nacionalnim i državnim interesima.

Vučić kaže da to sve nije lako ni jednostavno, a nije sve ni moguće dobiti. Dodaje da će se boriti da popravi poziciju Srbije i da izvuče što više za narod.

Na pitanje šta je rekao američkom predsedniku Donaldu Trampu na prijemu za nekoliko minuta, koliko je imao vremena da razgovara sa njim, Vučić je rekao da naši ljudi više vole estradne, nego suštinske stvari.

Kao primer je naveo vest o radu na zajedničkom tržištu sa Severnom Makedonijom i Albanijom, za koju je rekao da gotovo nikoga nije zainteresovala, a koja donosi korenite promene za ceo region.

Govoreći o Trampu, istakao je da mu je rekao da je njegova popularnost u Srbiji velika i da bismo voleli da ga ugostimo.

„On je rekao da zna koliko su Srbi dobar i veliki narod i da zna da mi je obećao da će doći u Srbiju“, rekao je Vučić.

Međutim, kaže da mu je to rekao i pre godinu ili dve i da on sada ima svojih obaveza, koje su mu važnije nego bilo šta drugo.

„Važno je što je američka administracija posvećena rešavanju pitanja Kosmeta“, kaže predsednik Srbije

Vučić je zaključio da, ako je nešto promenjeno, to je da su SAD otvorenije da čuju predloge srpske strane.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala