Kakvi nam se telefoni spremaju u budućnosti

© SputnikTehnogram
Tehnogram - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mobilni telefoni odavno više nisu uređaji koji nam samo služe za slanje poruka i za pozive. Pametni telefoni kojima verujemo danas su mini „crna kutija“ sa našim podacima.

Od prvih „Android“ i „iOS“ telefona deli nas nešto više od deset godina, dok se u tehnološkom smislu čini kao da su prošle decenije. Slobodno tržište je slobodno onoliko koliko trenutno dominantnima odgovara i to potvrđuju i sankcije SAD usmerene direktno prema kineskoj kompaniji „Huavei“, a koje se odnose na zabranu korišćenja servisa kompanije „Gugl“ na operativnom sistemu „Android“.

Šta se promenilo na tržištu mobilnih telefona na dizajnerskom i tehnološkom nivou u prethodnoj deceniji? Kako će tržišni rat oblikovati budućnost prodaje „Huavei“ telefona i treba li to da zabrine postojeće korisnike? Kakvi nam se uređaji spremaju u budućnosti?

O ovoj temi u emisiji „Tehnogram“ govore Ivan Jelić, direktor za proizvode i razvoj portala „B92.net“ i jedan od autora „B92 Tehnopolis podkasta“, i Radomir Marković, IT stručnjak i direktor „Tag Medie“.

Tehnogram
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala