Srbija i Rusija uvek na pravoj strani istorije (video)

© Sputnik / Dejan SimićNovi ambasador Srbije u Rusiji na međunarodnoj konferenciji "Besmrtnog puka" u Beogradu
Novi ambasador Srbije u Rusiji na međunarodnoj konferenciji Besmrtnog puka u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Rusija i Srbija su uvek bili na pravoj strani istorije“, jedna je od poruka poslatih sa prve međunarodne konferencije pokreta Besmrtni puk, koja je otvorena u Beogradu.

Konferenciju su otvorili ministar rada Srbije Zoran Đorđević i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko. Tokom dva dana skupa oko 100 učesnika iz 55 zemalja razmenjivaće iskustva u organizovanju šetnji Besmrtnog puka, ali i razmatrati teme poput pokušaja revizije istorije, većeg uključivanja omladine i saradnje sa organima izvršne vlasti.

Akcije Besmrtnog puka su među najmasovnijim u svetu, a posvećene su očuvanju istorijskog i porodičnog sećanja na učesnike Drugog svetskog rata koji su spasili svet od pošasti fašizma.

Konferencija je organizovana uoči 75. godišnjice oslobođenja Beograda od nacističkih zavojevača, a na njoj učestvuju i predstavnici Vlade Srbije, Grada Beograda, Ministarstva spoljnih poslova Rusije, ruske Federalne agencije za saradnju sa sunarodnicima, Ambasade Rusije u Srbiji, Ruskog geografskog društva, kao i predstavnici organizacija Besmrtni puk Rusije i Besmrtni puk.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala