Specijalni sud za zločine OVK uputio 15 novih poziva u Prištinu

CC BY-SA 3.0 / wikipedia/Europol Headquarters / Sedište suda za OVK nalazi se u bivšoj zgradi Evropola u Hagu
Sedište suda za OVK nalazi se u bivšoj zgradi Evropola u Hagu  - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Tužioci Specijalnog suda u Hagu, formiranog za zločine koje su počinili bivši pripadnici takozvane OVK nad Srbima i drugim nealbancima tokom poslednjih sukoba na KiM, uputili su petnaestak novih poziva za saslušanje bivšim pripadnicima te terorističke paravojske.

To je, prema pisanju „Gazete ekspres“, potvrdio potpredsednik takozvanog udruženja kosovskih veterana i bivših pripadnika terorističke OVK Nasim Haradinaj, dodavši da su ovog puta pozive dobili bivši pripadnici takozvane OVK, ali i civili.

Nasim Haradinaj je rekao da se Specijalni sud prema pripadnicima takozvane OVK odnosi kao prema robovima. Smatra da su ti pozivi na saslušanja „podsmeh kosovskim institucijama“, prenosi Tanjug.

Haradinaj kaže da su ti pozivi za saslušanje besmisleni i njima se neki pozivaju kao svedoci, neki kao osumnjičeni, a neki i kao osumnjičeni svedoci.

„Te pozive oni šalju kao da smo mi robovi“, rekao je Nasim Haradinaj.

Kaže da je o nehumanom odnosu Specijalnog suda prema bivšim prpadnicima terorističke OVK ovo takozvano udruženje obavestilo advokate Kraljevskog suda u Velikoj Britaniji.

„Na sastanku sa advokatima Kraljevskog suda Velike Britanije koji smo imali bili su iznenađeni našim žalbama na takav pristup Specijalnog suda. Obećali su nam da će se pozabaviti ovim pitanjem i da će nalaze objaviti u najpopularnijim britanskim i američkim novinama, a obećali su i da će se obratiti i tužiocima Specijanog suda“, rekao Nasim Haradinaj.

Nasim Haradinaj je potvrdio da je bivši pripadnik teroristićke OVK Petrit Bojadžiju otputovao u Hag, gde će danas biti saslušan u tužilaštvu Specijalnog suda.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala