Pompeo sledeće sedmice u Crnoj Gori?

© Sputnik / Sergey Guneev / Uđi u bazu fotografijaDržavni sekretar SAD Majk Pompeo
Državni sekretar SAD Majk Pompeo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Majk Pompeo trebalo bi naredne sedmice da poseti Crnu Goru, saznaju „Vijesti“.

List navodi da bi šef Stejt departmenta i jedan od najbližih saradnika predsednika SAD Donalda Trampa trebalo početkom oktobra da doputuje u Severnu Makedoniju, a zatim i u zvaničnu posetu Crnoj Gori.

Iz Ambasade SAD u Podgorici nisu potvrdili, ali ni demantovali dolazak visokog američkog zvaničnika, kao ni iz Stejt departmenta.

„Ne možemo da potvrdimo vašu informaciju o poseti državnog sekretara SAD Crnoj Gori“, saopštili su „Vijestima“ iz Ambasade, odgovarajući na pitanja kada se očekuje njegov dolazak, sa kim će se tokom boravka u Crnoj Gori sastati, šta je povod posete i da li će se sresti sa nekim od opozicionih lidera.

Iz Stejt departmenta, koji organizuje zvanične posete američkog državnog sekretara, nisu odgovorili „Vijestima“ na ta pitanja, a list odgovore nije dobio ni u kabinetima najviših zvaničnika Crne Gore, premijera Duška Markovića i predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Državni sekretar SAD Majkl Pompeo je nedavno imenovao Metjua Palmera za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala