Okončana blokada, rektorki vraćeni ključevi

© Sputnik / Nikola JoksimovićStudenti u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja.
Studenti u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Posle 12 dana blokade i postizanja dogovora sa rektorkom, studenti iz udruženja „1 od 5 miliona“ vratili su ključeve Rektorata, prenosi RTS.

Glavni zahtev studenata iz udruženja „1 od 5 miliona“ bio je da se odredi datum donošenja konačne odluke o validnosti doktorata Siniše Malog, što je juče i učinjeno.

Rektorki Ivanki Popović jutros su vraćeni ključevi Rektorata.

Rektorka je rekla da se došlo do zajedničkog cilja — da se omogući redovan rad Rektorata.

„Mogu da kažem da su studenti pokazali veliku čvrstoću u iskazivanju zahteva. Zajedno smo na istom zadatku da čuvamo ugled UB i da pokažemo da možemo sami da rešavamo probleme u okviru akademske zajednice. Zajedno čuvamo UB i verujem da će nam šira društvena zajednica pomoći u tom poslu“, rekla je Popovićeva.

Studentkinja Mila Jovanović je rekla da je Univerzitet u Beogradu pokazao stav i integritet.

„Pokazao je da je jedina slobodna institucija u državi. Sa ponosom sada mogu da kažem — ja sam student“, rekla je Jovanovićeva.

Navela je da je rektorka „položila ispit“.

„Preostaje još diplomski koji je 4. novembra. Mi smo predali rektorki i čuvarkuću da pokažemo da čuvamo našu kuću, iako ne spavamo ovde“, navela je Jovanovićeva.

„Nakon blokade čuvaćemo rektorku, jer su pritisci već počeli. Ne damo rektorku. UB je pokazao da je institucija sa velikim ’I‘“, rekla je Mila Jovanović.

Rektorka Ivanka Popović je juče saopštila da upitnost i sporost rešavanja validnosti doktorata narušavaju ugled Univerziteta u Beogradu i zatražila od Odbora za profesionalnu etiku da do 4. novembra donese konačnu odluku o doktorskoj disertaciji ministra finansija Siniše Malog.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala