Intervjuu sa Putinom izmakla nagrada „Emi“

CC BY 2.0 / Flickr / Thomas Hawk / Nagrada Emi
Nagrada Emi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Intervju predsednika Rusije Vladimira Putina koji je dao televiziji „Foks njuz“ nije dobio televizijsku nagradu „Emi“ — pobedio je intervju Si-En-Ena.

Dobitnik nagrade u kategoriji „Izuzetni intervju“ bio je razgovor sa nadbiskupom Njujorka, kardinalom Timotijem Dolanom, koji je za „Si-En-En internešenal“ uradila novinarka Kristijan Amanpur.

Ranije je objavljeno da je intervju Krisa Volesa sa Putinom nominovan za nagradu „Emi“ u kategoriji „Izuzetni intervju“. To je prva nominacija za prestižnu nagradu Nacionalne akademije televizijske umetnosti i nauke za televiziju „Foks njuz“ u istoriji njenog postojanja. Intervju je uzet odmah nakon sastanka Putina i predsednika SAD Donalda Trampa u Helsinkiju 16. jula 2018. godine i objavljen je isti dan. Sam novinar je najavljujući intervju rekao da je njegov razgovor sa ruskim liderom trajao oko 35 minuta.

Američku televizijsku nagradu „Emi“ dodeljuje Akademija za televizijsku umetnost i nauku. Nagrada se smatra jednom od najprestižnijih za rad na televiziji, a njenu sudbinu određuje oko 25.000 članova televizijske akademije. Pobednici dobijaju zlatnu statuu u obliku krilate žene sa simboličnim atomom u rukama, što predstavlja jedinstvo nauke i umetnosti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala