Hilari Klinton podržala odluku o pokretanju procedure Trampovog opoziva

© Sputnik / Nikita Šohov / Uđi u bazu fotografijaBivša američka državna sekretarka Hilari Klinton tokom predizborne kampanje
Bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton tokom predizborne kampanje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton podržala je odluku Predstavničkog doma Kongresa SAD da pokrene proceduru opoziva predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa, piše časopis „Pipl“.

„Zalažem se za početak (procedure) opoziva. Nisam donela ovu odluku lako i brzo, ali ovo je vanredna situacija“, rekla je Klintonova.

„Poslednje ponašanje u vezi sa Ukrajinom, pokušaj da se predsednik Ukrajine (Vladimir Zelenski) uvuče u zaveru kako bi se nanela šteta bivšem američkom potpredsedniku (Džozefu) Bajdenu ili izgubila vojna pomoć koja mu je potrebna kako bi se odbranio od Trampovog prijatelja Vladimira Putina — ako to nije razlog za opoziv, onda ne znam šta jeste“, istakla je Klintonova.

Predsednica Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi najavila je pokretanje formalne istrage o tome da li bi predsednik Donald Tramp trebalo da bude opozvan.

Demokrate su najavile da će pozvati Trampa na odgovornost zbog njegove navodne pretnje Ukrajini koja uključuje prekid isporuke američke pomoći, ako ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski ne pokrene „istragu“ protiv bivšeg potpredsednika Džoa Bajdena, koji je i mogući kandidat demokrata na sledećim predsedničkim izborima.

Ranije su mediji javili da je američki lider tokom razgovora sa Zelenskim navodno otkrio neke poverljive informacije i pokušao da primora ukrajinske vlasti da pokrenu istragu protiv bivšeg potpredsednika i kandidata za predsednika SAD Džoa Bajdena. Tramp to negira i smatra da je ta priča izmišljena kako bi zaštitila Bajdena, čiji je sin Hanter navodno umešan u korupciju u Ukrajini.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala