Evropski sud za ljudska prava bez komentara po pitanju sajta „Mirotvorac“

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaEvropski sud za ljudska prava u Strazburu
Evropski sud za ljudska prava u Strazburu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Evropski sud za ljudska prava odbio je da komentariše odluku ukrajinskog sajta „Mirotvorac“ da u svoju bazu podataka doda zamenika ministra pravde Rusije Mihaila Galjperina.

„Pres-služba Evropskog suda za ljudska prava po tom pitanju nema komentara“, naveli su iz ove evropske institucije na upit ruske agencije „RIA Novosti“.

Podsetimo, formulacija pod kojom je Galjperin ubačen u „crni spisak“ ovog ukrajinskog sajta glasila je: „napad na suverenitet i teritorijalnu celovitost Ukrajine, pravdanje ruske agresije, manipulacija informacijom od javnog značaja“.

Portal „Mirotvorac“ je došao na zao glas zbog objavljivanja privatnih informacija osoba koje ukrajinski aktivisti vide kao „neprijatelje Ukrajine“, uključujući kućne adrese i brojeve privatnih telefona.

Godine 2015. bivši ukrajinski parlamentarac Oleg Kalašnjikov i novinar Oles Buzina ubijeni su u Kijevu nakon što je „Mirotvorac“ objavio njihove podatke, dok se mnogi drugi ljudi suočavaju sa bezbrojnim pretnjama i pokušajima zastrašivanja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala