Šta je to Kina donirala Vojsci Srbije (foto, video)

© Foto : Ministarstvo odbrane RS Donacija vozila NR Kine vojsci Republike Srbije
Donacija vozila NR Kine vojsci Republike Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Aleksandar Vulin, zajedno sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije, generalom Milanom Mojsilovićem i ambasadorkom Kine u Beogradu Čen Bo, prisustvovao je u kasarni „Narodni heroj Stevica Jovanović“ u Pančevu prikazu dela sredstava i opreme koju je Narodna Republika Kina donirala Vojsci Srbije.

Vulin je rekao da je Kina najnovijom donacijom još jednom pokazala koliko ceni prijateljstvo Republike Srbije i Vojsku Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Do sada, Kina je izdvojila 8.900.000 evra kroz različite donacije za našu vojsku, a ova donacija iznosi gotovo 4.000.000 evra“, kazao je Vulin i poručio da Vojska Srbije veoma ceni prijateljstvo sa Vojskom Kine.

© Foto : Ministarstvo odbrane RSKina izdvojila više od osam miliona evra za vojsku Srbije
Šta je to Kina donirala Vojsci Srbije (foto, video)  - Sputnik Srbija
Kina izdvojila više od osam miliona evra za vojsku Srbije

Kako je naveo srpski ministar, lični odnosi vrhovnih komandanata dveju zemalja, predsednika Aleksandra Vučića i predsednika Si Đinpinga omogućili su dalji razvoj međusobnih odnosa i otvorili sva vrata kada je u pitanju odnos Kine sa Ministarstvom odbrane Srbije.

Vojsci Srbije Narodna Republika Kina donirala je 40 sredstava, od kojih je na prikazu predstavljeno 28 sredstava, u koja spadaju samohodne inženjerske mašine, motorna vozila, sredstva integralnog transporta i specijalna vozila.

© Foto : Ministarstvo odbrane RSPodrška NR Kine vojsci Srbije u vidu sredstava i opreme
Šta je to Kina donirala Vojsci Srbije (foto, video)  - Sputnik Srbija
Podrška NR Kine vojsci Srbije u vidu sredstava i opreme

Među dobijenim sredstvima su samohodne inženjerske mašine, motorni grejderi, dozeri guseničari, dozeri točkaši, valjci, transportna sredstva, vučni vozovi, samoistovarivači, auto-cisterne za vodu, auto-cisterna za gorivo, sredstva integralnog transporta, viljuškari, sanitetska i vatrogasna vozila.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala