Ruski general otkriva kako teroristi prave dronove

© Sputnik / Dmitriй Vinogradov / Uđi u bazu fotografijaRuski vojnici u bazi Hmejmim u Siriji
Ruski vojnici u bazi Hmejmim u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Napadački dronovi terorista mogu da lete 150 kilometara i da se podignu na visinu od 4.000 metara, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.

„To je vrlo ozbiljno“, rekao je on, pokazujući novinarima dronove terorista koji su oboreni u septembru na prilazu bazi Hmejmim.

Kako je naveo general, konstruktori tih dronova, bez obzira na spoljašni izgled modela, koristili su savremena tehnička rešenja koja zahtevaju specijalnu opremu.

Na jednom napadačkom dronu instalirali su sistem za navigaciju, tri antene, specijalne konzole za pričvršćivanje municije, dok se na drugom nalazio pogonski sistem sa benzinom, koji je u stvari bio obično bure sa pet litara benzina, istakao je Konašenkov.

„Mehanizam za ispaljivanje municije bio je mnogo zanimljiviji. Kada se dron približavao određenoj tački, jednostavno bi izbacivao municiju sa visine od 1.500 do 2.000 metara“, primetio je ruski general.

On je dodao da militanti usavršavaju tehnička rešenja.

„Mi vidimo da se sklapanje vrši po nekim šemama. Terorističkim grupama pomaže neko ko poznaje te tehnologije“, zaključio je Konašenkov.

Podsetimo, ruski PVO na avio-bazi Hmejmim oborio je dva drona 3. septembra. Takvi napadi su vrlo česti u poslednjih godinu dana.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala