Prvi susret sa novim grčkim premijerom: Molba prijateljima da ne priznaju kosovsku nezavisnost

© Tanjug / PREDSEDNISTVO SRBIJEAleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom
Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku oko ponoći po srednjoevropskom vremenu sa premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom, što je njihov prvi susret od Micotakisovog izbora za predsednika Vlade Grčke.

Sastanak sa Micotakisom jedan je u nizu bilateralnih susreta koje će predsednik Srbije imati tokom boravka u SAD, gde učestvuje na 74. zasedanju Generalne skupštine UN. Najavljujući razgovor sa grčkim premijerom, Vučić je uoči puta u Njujork rekao da je molba Srbije da Grčka ne prizna nezavisnost Kosova.

„On će želeti da čuje i albansku stranu, a naša molba grčkim prijateljima će biti da ne priznaju kosovsku nezavisnost“, kazao je Vučić, koji je i sam najavio da ga čekaju brojni susreti i teški razgovori, jer će glavna tema njegovih sastanaka biti Kosovo.

Inače, Vučić je odmah po objavljivanju rezultata parlamentarnih izbora u Grčkoj, početkom jula, razgovarao sa Micotakisom i čestitao mu pobedu.

Srpski predsednik je tada izjavio da je Grčka istinski prijatelj Srbije i da je zvanični Beograd imao korektnu saradnju sa Aleksisom Ciprasom, a da veruje da sa Micotakisom ta saradnja može biti još bolja.

„Sa Ciprasom smo imali korektnu saradnju, a verujem da sa Micotakisom možemo da imamo još bolju. To je za Srbiju istinski prijateljska zemlja i prijateljski narod i verujem da ćemo imati njihovu podršku i u narednom periodu“, rekao je tada Vučić povodom pobede Nove demokratije na parlamentarnim izborima u Grčkoj.

Vučić je istakao i da su on i Micotakis lični prijatelji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala