Peskov: Izlazak SAD iz Sporazuma o raketama uvlači svet u trku u naoružanju

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Peskov na godišnjoj velikoj konferenciji za štampu predsednika Rusije Vladimira Putina
Dmitrij Peskov na godišnjoj velikoj konferenciji za štampu predsednika Rusije Vladimira Putina  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Istupanje SAD iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa uvlači svet u trku u naoružanju u kojoj Rusija neće učestvovati, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Kako je rekao, Rusija je u stanju da bez ulaženja u trku u naoružanju održi nuklearni paritet i osigura sopstvenu bezbednost.

„Upravo nuklearni paritet predstavlja garanciju da do velikih ratova više ne dođe. Rusija je spremna da ga održi bez ulaženja u trku u naoružanju, kojom se umanjuju značajni resursi na razvoj ekonomije“, dodao je on u razgovoru sa studentima Više ekonomske škole u Moskvi.

Osvrnuo se i na odnose Rusije i Japana, rekavši da obe zemlje moraju aktivno da rade na zaključivanju mirovnog sporazuma, iako je to pitanje izuzetno komplikovano.

„Predsednik Vladimir Putin ima jasnu političku volju da to sprovede u delo. Rad na tom pitanju će biti nastavljen, jer je to u interesu nacije. Mi to želimo, premijer Japana Šinzo Abe takođe, kao i mnogi političari u Japanu. Međutim, to je zaista veoma komplikovano“, zaključio je Peskov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala