Na krovu škole u Gračanici prvo albanska, pa srpska zastava

© Sputnik / Dejan SimićCentar Gračanice
Centar Gračanice - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović izjavio je da je vraćena srpska zastava na Osnovnu školu „Kralj Milutin“, a da je uklonjena albanska zastava.

„Odmah kad smo čuli za to, reagovali smo tako što smo uklonili albansku i vratili srpsku zastavu. Deca i roditelji koji su bili u školi su bili vidno uznemireni. Ovo je očigledno vid provokacije čiji je cilj da se unese uznemirenost u našu opštinu“, rekao je Popović za „Kosovo onlajn“ i dodao:

„Osnovna škola ’Kralj Milutin‘ je najveća škola na centralnom Kosovu i očigledno da nekome ne odgovara što se ona proširuje. Nećemo dozvoliti nikakav vid provokacije ni sada, ni ubuduće, kao ni uznemiravanje našeg naroda na bilo koji način. Očekujemo od policije da ovaj slučaj bude što pre rasvetljen“, naglasio je Popović.

Na školskoj zgradi, tačnije delu koji se dograđuje, jutros je postavljena zastava Albanije. Zastavu su, najverovatnije, postavili izvođači radova i ona je nakon intervencije direktora tri škole, nastavnika, profesora i učenika — uklonjena.

U objektu OŠ „Kralj Milutin“ u Gračanici od 1999. godine smeštene su osnovna škola i dve srednje škole — Građevinsko-saobraćajna i Medicinska škola.

Zbog nedostatka prostora ovog leta počela je dogradnja četiri učionice, dok je građevinsku kompaniju koja izvodi radove na osnovu tenderske procedure, kako saznaje „Kosovo onlajn“, odabrala opština Gračanica, koja i finansira izgradnju novog dela škole.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala