Kiseljov objasnio: Zašto je Sputnjik postao važan izvor informacija širom sveta

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaGeneralni direktor novinske agencije „Rusija sevodnja“ Dmitrij Kiseljov na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku
Generalni direktor novinske agencije „Rusija sevodnja“ Dmitrij Kiseljov na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sputnjik je postao važan izvor u mnogim zemljama sveta jer nudi alternativnu informaciju i širi ideju slobode, izjavio je generalni direktor „MIA Rusija sevodnja“ Dmitrij Kiseljov.

On je podsetio da je Sputnjik inostrani brend međunarodne informacione kuće „Rusija sevodnja“ koji uživa veliku popularnost među stanovnicima mnogih zemalja sveta.

„U Abhaziji je Sputnjik najpopularniji medij, u Gruziji takođe. Prvi smo i u Kirgiziji, Moldaviji i Jermeniji. Kada je reč o Evropi, rekao bih i da smo u Francuskoj među prvima — što nas Makron više kudi, to smo popularniji“, rekao je on.

Kiseljov je pojasnio i da je Sputnjik profesionalna redakcija koja je okupila lokalne novinare i objavljuje kako informacije o zemlji u kojoj posluje, tako i o Rusiji, nudeći na taj način „alternativnu informaciju“.

„U poslednjih 30 godina situacija se promenila, jer su Rusija i Zapad zamenili uloge. Sada je Rusija ta koja nudi slobodno tržište, zalaže se za slobodu reči. Rusija je ta koja insistira na slobodi kretanja i spremna je da ukida vize“, naveo je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala