Dodik: Čekaćemo priliku, ne odustajemo od formiranja rezervne policije

© Srna / Snežana SamardžijaMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska ne odustaje od formiranja rezervnog sastava policije.

Dodik je to rekao u Centru za obuku u Zalužanima, kod Banjaluke, gde je svečano postrojena Jedinica Žandarmerije, čime je zvanično predstavljena nova organizaciona jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Ona je formirana radi unapređenja bezbednosti Srpske, njenih građana i imovine.

„Odmah da se zna, razmatraćemo i čekati priliku da se formira rezervni sastav. To je najbolji način čuvanja i odbrane teritorije. Sve što čini Republiku Srpsku, to naiđe na osude političkog Sarajeva i dela međunarodne zajednice, a da se ne uđe ni u suštinu. To nije izvan Dejtona, to je samo limitirano našim materijalnim sredstvima, a ne voljom Sarajeva“, kazao je Dodik, prenela je RTRS.

Prethodno je načelnik jedinice Žandarmerije MUP-a Srpske Dragoslav Banović predao raport predsednici Republike Srpske Željki Cvijanović.

Nakon postrojavanja Jedinice intonirana je himna Republike Srpske „Moja Republika“.

Cvijanovićeva je istakla da je ovo veliki dan i iskorak u jačanju MUP-a i stabilnosti Republike Srpske.

„Moramo jačati opštu bezbednost i uvek smo bili ponosni na MUP-u, od rata do danas“, rekla je Cvijanovićeva.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković kazao je da mu je čast i zadovoljstvo što je učestvovao u donošenju odluke o formiranju Jedinice Žandarmerije, te da je ovo istorijski važan potez za Srpsku.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je rekao da je danas prvi put u istoriji promovisana Jedinica Žandarmerije i istakao da je to projekat za budućnost ne samo tog resora, nego i Republike Srpske s ciljem njenog očuvanja i očuvanja bezbednosti građana i njihove imovine.

„Ova jedinica nije namenjena za ratovanje protiv bilo koga, već za čuvanje Srpske i njenih vrednosti“, naglasio je Lukač.

Formiranje Žandarmerije usledilo je u okviru reorganizacije interventnih snaga MUP-a radi bržeg i efikasnijeg odgovora na bezbednosne izazove sa kojima se suočava Republika Srpska, uključujući i priliv velikog broja ilegalnih migranata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala